Термопомпа Дайкин Алтерма 3 Високотемпературна

0 от 5 / 0 гласа

Altherma 3 H HT- квинтесенцията на термопомпите

 

Използвайки възобновяемата енергия във външния въздух, високотемпературната термопомпа въздух-вода Altherma 3 осигурява на Вашето семейство отопление, охлаждане и гореща вода с изключителни спестявания. 75% от енергията е от въздуха, а хладилният агент и компресорът прехвърлят температурата от външния въздух към водата с минимални разходи на електричество според вашите потребности.

 

 

Зелена инвестиция

Високотемпературната термопомпа с изходяща температура на водата 70 градуса е перфектното решение за смяна на Вашия котел. Няма нужда от допълнителен нагревател и смяна на радиаторите! Със стъпка едва 0,36 кв.м. спестявате място и намалявате въглеродните си емисии с до 70% в сравнение с котел на газ или нафта.

 

Произведена в Европа за Европа

Времето в Европа може понякога да е сурово. Затова Daikin Altherma 3 H HT е проектирана да работи до -28 градуса външна температура и запазва капацитета си до -15. Благодарение на технологията Bluevolution, компресорът на хладилен агент R32 осигурява ефективност до А+++ и максимална екологичност на приложението.

 

Множество варианти за Вашия комфорт

В зависимост от Вашите нужди, термопомпите Дайкин се предлагат в 3 възможни варианта:

Модел само за отопление

Стандартният режим е наличен при всички вътрешни тела в продуктовата гама на Altherma 3. Това означава, че системата Ви осигурява отопление на помещенията чрез конвектори или радиатори и битова гореща вода.

Реверсивен модел

Ако се нуждаете от охлаждане, това е моделът за Вас! Реверсивен означава, че системата може да обръща режима си на работа и да осигурява охлаждане лятно време. Това решение изисква положени тръби под подовата настилка или термопомпени конвектори.

Двузонов модел

Двузоновото подово тяло с интегриран бойлер позволява създаването на две отделни зони, които се нуждаят от различно ниво на отопление. Например радиаторите в спалнята Ви да поддържат 70 градуса температура на водата, а подовото отопление в хола- 30. Двете зони се управляват независимо една от друга, за да се осигури максимален комфорт и спестявания.

 

Тишина, комфорт и модерен дизайн

Проектирана да намали нивата на шума до 35dB в нискошумов режим- нещо средно между чуруликане на птици и атмосферата в читалня, Daikin Altherma 3 H HT отговаря на всички изисквания за комфорт. Черната предна решетка помага на външното тяло да се впише елегантно до Вашия дом, а вентилаторът остава невидим. Модерният дизайн е отличен с награди IF и reddot design award за 2019.

Едно решение, много комбинации

Altherma 3 H HT може да се комбинира с различни вътрешни тела, за да ви осигури отопление, охлаждане и битова гореща вода.

 

Модел с интегриран водосъдържател за БГВ от неръждаема стомана

Компактното тяло със стъпка 0,36 кв.м. е оборудван с водосъдържател от 180 или 230L, за да ви захранва с битова гореща вода. Можете да изберете допълнително функция за охлаждане или двузонова функция за подово отопление. Наличен е в сив или бял дизайн.

 

 

Модел с интегриран водосъдържател за БГВ ECH2O

Оборудван с термичен водосъдържател за БГВ от 300 или 500L и възможност за свързване към термични соларни панели. Можете да изберете и функция за охлаждане.

 

 

 

Стенен модел

Най-компактният агрегат за битова гореща вода може и да бъде окачен. Нуждае се от отделен водосъдържател, за да произвежда битова гореща вода и поддържа функцията за охлаждане.

 

 


Clicky