Какво е хиперинверторен климатик

Както можете да се досетите и от името им, хиперинверторните климатици също работят с инверторна система, но за разлика от инверторните климатици, хиперинверторните са по-висок клас техника и са снабдени с повече функции. Поради това и цената им е по-висока.

Хиперинверторните климатици са още по-енергоефективни от инверторните. Това означава, че макар първоначалната Ви инвестиция да е по-голяма, с времето ще спестите повече от разходите си за електроенергия.

Макар терминът "хиперинвертор" да е въведен от Mitsubishi Heavy Industries, днес такива климатични системи се произвеждат масово от много популярни брандове.

Съвременните инверторни климатици, които са клас А, са с коефициент на преобразуване COP 3,6 и повече, като колкото по-висок е този коефициент, толкова по-икономичен е климатикът. Хиперинверторните климатици имат коефициент над 4,5, а някои могат да стигнат дори над 5.

Освен че разполагат с висока енергийна ефективност, те имат много модерни функции и голям температурен диапазон. Можете да сте спокойни, че ще издържат както на високи температури през лятото, така и при екстремни условия през зимата. Като цяло, хиперинверторите се характеризират и с отличен дефрост цикъл, така че можете да сте спокойни, че уредът ще издържи дори при много ниски или високи температури.

Макар инвестицията за тези климатици да е по-голяма се отчита, че все повече хора започват да им се доверяват и да ги избират за поддържане на стайния комфорт.

В момента, освен че това са най-иновативните климатици, те са и най-екологичните. Имат минимално влияние върху околната среда.

Те са изключително деликатни и по отношение на работата си. Ако искате да изберете най-тихия климатик, насочете се към хиперинверторен.

Накратко бихме могли да кажем, че ако изберете инверторен климатик ще направите една идея по-малка първоначална инвестиция, но това ще има отражение в разходите Ви за електроенергия и комфорта.

Ако изберете хиперинверторен климатик, Вие избирате най-добрата и иновативна инверторна система. Освен всичко останало, хиперинверторите притежават красив и стилен дизайн и се вписват чудесно във всеки интериор.

Ако трябва да отоплявате или охлаждате голямо помещение, хиперинверторните климатици ще са Ви много по-полезни. Те имат по-голям капацитет и затова можете да разчитате, че ще са по-ефективни от инверторите.

Всичките им защитни режими и модерната им технология гарантира и по-малко износване на частите. Това означава, че ще можете да се насладите на по-качествена климатизация за по-дълго време.