Слънчев колектор Nippon PS 150 LUX

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение

1970.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

на 12 вноски по 183.87 лв.

Описание:
Вакуумно-тръбните слънчеви колектори под налягане NIPPON PS LUX имат същото напорно налягане като водопроводната мрежа. Това позволява налягането на топлата вода да бъде постоянно и тя безпроблемно да достига до смесителите, независимо от височината, на която са разположени. Благодарение на това можете да инсталирате слънчевия колектор на най-подходящото място спрямо слънцегреенето през деня.

  • Водосъдържател - Всички водосъдържатели на слънчеви колектори под налягане NIPPON PS LUX са изработени изцяло от неръждаема стомана. Полиуретанова пяна с дебелина 55mm изолира перфектно водосъдържателя като предотвратява топлинна загуба на съхраняваната вода. Моделът PS 150 LUX е оборудван с 150-литров бойлер.
  • Вакуумни тръби - Тръбите тип "Heat pipe" на NIPPON представляват две стъклени и една медна тръба, вкарани една в друга. Външната стъклена тръба е изработена от трислойно закалено стъкло, издържащо на всякакви атмосферни условия, дори и на градушка с размер на ледените късове до 25mm. Вътрешната стъклена тръба е покрита с високоабсорбиращ слънчевите лъчи слой за максимално улавяне на топлинните лъчи, като запазва ефективността си над 15 години. В сърцевината на тръбата  "Heat pipe" е разположена медната тръба. В нея циркулира флуид, които се при загряване от слънцето започва да кипи и отдава събраната топлина директно във водосъдържателя. Технологията на слънчевия колектор под налягане NIPPON PS 150 LUX e подходяща дори и за зимни условия, флуидът в тръбите  "Heat pipe" не замръзва и извършва топлообмен дори при ниски температури. 
  • Алуминиева конструкция - Серията слънчеви колектори NIPPON PS LUX е оборудвана с олекотена алуминиева конструкция за монтаж върху равна повърхност. Алуминият практически не остарява, той не корозира и това прави конструкцията устойчива във времето, както и при екстремни климатични условия. Тя е проектирана за поставяне на тръбите под наклон 45°, което позволява оптимално улавяне на слънчевите лъчи и топлообмен.
  • Нагревател - допълнителен електрически нагревател от 1500W се грижи за затопляне на водата в случай, че слънчевите лъчи не са достатъчни за да загреят водата до желаната температура. - (опционално)
  • Дигитално управление - Позволява пълен контрол и мониторинг над различните режими на работа. - (опционално)

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден