Слънчев колектор Nippon NPS 150 LUX

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение

1219.00 лв.

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

на 12 вноски по 113.77 лв.

Модела се базира на високо ефективен метод за директно затопляне на водата от слънцето, посредством топлообмен в система от вакуумни тръби със специално покритие. NPS  серията на Nippon представлява термосифонна соларна система, при която не се изискват допълнително помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и водосъдържателя. При този модел соларния колектор и водосъдържателя са свързани в едно цяло. Пълненето с вода се осигурява посредством спомагателен разширителен съд монтиран върху водосъдържателя. За случаите, в които е необходимо дозагряване на водата е добавен електически нагревател 1500 W с вградена термозащита. Материала  на водосъдържателя е неръждаема стомана. Вакуумните тръби на колектора имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм. Стойката е изработена под 40 градуса наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. За нормалното функциониране на системата и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия, е необходимо да има денивелация от над 3 метра между нея и водосъдържателя.

Комплектът включва:

 • бойлер 150 литра с неръждаем водосъдържател и 55 мм изолационна пяна;
 • 16 бр. вакуумни тръби;
 • разширителен съд;
 • електрически нагревател;
 • алуминиева стойка;
 • крепежи и силиконови пръстени.
 • Изолация - Полиуретанова пяна – 55 мм
 • Покритие - Галванизирана стомана -0.4 мм
 • Стойка - алуминиева – 1.5 мм
 • Вакуумни тръби - Боросиликатно стъкло ф5.8×1800 мм
 • Компиутърно управление

Контролер за термосифонни соларни системи- NPS 160, NPS 200, NPS 240

 1. Характеристики:
 2. максимална мощност на нагревателя на тръбата – 500 W
 3. максимална мощност на помпата  – 500 W
 4. максимална мощност на нагревателя на водата – 2000 W
 5. Функции:
 6. Показания за нивото на водата – 25%, 50%, 75%, 100%
 7. Показания за температурата. Може да настроите температурата в диапазон 30-80 градуса. Ако не желаете ел. нагревателя да работи, настройте желаната температура на 0 градуса.
 8. Сигнал за минимално количество вода – ако нивото падне на 25%, контролера дава сигнал за нивото.  С бутон „water level/water load” може да настроите нивото, до което да се пълни бойлера.
 9. Ръчно загряване на водата: когато температурата е по-ниска зададената с натискане на бутона „heat up/water level” пускаме нагревателя да нагрее до зададената.
 10. Ако на контролера на са зададени никъкви желани нива на водата и температура , той пълни и нагрява по интелигентна програма в зависимост от слънчевото греене.
 11. Ако налягането на водата от мрежата е малко или спире, контролера минава в режим „целодневно пълнене” и ще светне бутона „all day water supply”.
 12. Пълнеща помпа- ако налягането на водата е недостатъчно за пълнене на бойлера, то контролера може да команва допълнителна помпа или хидрофорна система, която да пълни бойлера.Когато бойлера се напълни, контролера ще изключи помпата автоматично.
 13. Когато външната температура е под 0 градуса и има опасност от замръзване на тръбите свързващи бойлера и имате инсталиран нагревател на тръбите, използвайте бутона „pipeline warming keep” за да включите/изключите отоплението.
 14. Настройки:
 15. При натискане на бутона „Set” показанието за температура и ново на вода започват да мигат. Тогава натискате бутона „load water/water level” за да настроите  желаното ниво за пълнене, след това натиснете „ electric heating/water temperature” за да настроите желаната температура, до която да се нагрява водата. На тиснете бутоните за 3 секунди за да запаметите.  Ако искате да да откажете настройките натиснете бутоните за 3 секунди, докато чуете звуков сигнал.
 16. Ако искат да нулирате всички направени настройки и да се върнете на фабричните изключете от захранването, натиснете бутона „Set”и докато държите включете захранването.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден